Tällä sivulla kerron, miten rakennusprojektimme etenee

Rakentaminen ei olekaan romanttista naulojen naputtelua. Tämä sivu olkoon minun keinoni päästellä ylimääräisiä paineita tekstin muodossa ulos. Tervetuloa raksalle!

tiistai 8. maaliskuuta 2011

valmis vai muurattu?

Jari on jatkanut ilmastoinnin asennusta, konekin on jo tuotu työmaalle. Hiljaa hyvä tulee. Tilasimme Tiilerin Tyyne takkaleivinuunin ja aioimme laittaa siihen valmispiipun. Tyynehän sijoittuu keskelle tupakeittiötä. Isäni kuitenkin alkoi puhelemaan valmispiippujen aiheuttamista tulipaloista ja sai minut oveluudellaan ajattelemaan ja tutkimaan valmispiippujen ja muurattujen eroja. Kun paneuduin asiaan, huomasin, että valmispiippu ei luovuta lämpöä kuten muurattu piippu tekee. Ilmeni myös, että valmispiippu tulee kalliimmaksi kuin muurattu. Käyttöikä askarrutti myös. Keskustelin asiasta myös muurarimestarimme kanssa, joka oli ehdottomasti muuratun piipun kannalla. Hänen mielestään valmispiippu soveltuu hyvin, jos paistaa makkaraa kerran kuussa. Kehotti myös ottamaan kalliimman palovakuutuksen, jos päädymme valmispiippuun. Sillä Shiedel, valinta oli selvä. Muurattu piippu. Tilasimme kuusi letkaa hormitiiliä Tiileriltä ja suursäkin laastia. Hintaa kertyi n. 300e. Viikonloppuna Jari mylläsi välikatossa putkiensa kanssa ja minä paklasin seiniä. Jälleen yksi askare, jota en ollut koskaan ennen tehnyt. Jarin neuvoilla pääsin kuitenkin hyvään vauhtiin ja jälkeäkin alkoi syntyä. Työni sujui hyvin. Päätellen ainakin siitä, että pakkelia oli enemmän seinissä kuin vaatteissa. Sain myös kehut ukkokullalta. Puuhastimme täyden päivän. Sunnuntain varastimme vapaaksi ja painuimme Potkujärven jäälle pilkille. Ilma oli kuin morsian ja kalaakin tuli. Maanantaina muurari soitti, että tulee tiistaina piippua pystyttämään. Meille tuli kiire siivota puutavara ja kaikki muu roina tieltä pois. Kannoimme myös kolme letkaa tiiliä sisään. Tiistaiaamuna Jari vei traktorin etukauhassa kaksi saavillista vettä pelipaikalle. Sitten huomasimme, että tuhkaluukku ja savupelti puuttuu. Jari lähti jalka kipeänä hakemaan vimputtimia. Pakotin ukkoseni soittamaan itselleen lääkäriajan, koska jalkansa kipeytyi ilman näkyvää syytä. Pohje oli niin kipeä, ettei koskea voinut. Jari yritti päästä lääkärikäynnistä, mutta pidin hänelle luennon. Ilmoitin, että siellä voi olla veritulppa ja jos on ja jos se lähtee liikkeelle, on sitten kiva herätä aamulla kuolleena, kun tukos on vaellellut keuhkoihin tai sydämeen tai johonkin muuten strategisesti tärkeään paikkaan. Paheksuin myös mieheni välinpitämättömyyttä siitä, että joutuisin maksamaan hänen hautajaisensa ja näin joutuisin tyytymään karvalakkihanoihin pesuhuoneessa, kun ei olisi varaa designeihin. Ukko lähti lääkäriin. Puolenpäivän aikaan Pete tuli työmaalle ja piippu alkoi nousta hurjaa vauhtia. Pete käski mallata pellinpaikkaa, että tietää, mihin kohtaan sen laittaa niin, ettei minun tarvitse kiipeillä anopinjatkeille tms. kalusteille yltääkseni kahvaan. Huomaavaista! Muurari-Pete tulee huomenna jatkamaan. Ukko ei ole vielä tullut lääkäristä, joten näyttää siltä, että oli syytäkin mennä tutkittavaksi. Käpälämäessä kaikki hyvin.

1 kommentti:

  1. Muurattu hormi hyvä valinta, samoin Tiilerin Tyyne. Sano muurarille jotta katsoo mittapiirustukset takkaa tehdessään jottei käy kuten meille:

    http://landetalo.blogspot.com/2011/02/tiilerin-piikkausta-ja-sytytysta.html

    Kuvassa siis tyyne.

    VastaaPoista