Tällä sivulla kerron, miten rakennusprojektimme etenee

Rakentaminen ei olekaan romanttista naulojen naputtelua. Tämä sivu olkoon minun keinoni päästellä ylimääräisiä paineita tekstin muodossa ulos. Tervetuloa raksalle!

sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Väliseinää pukkaa

Jari on paketoinut sitkeästi ilmastointikanavia puolivalmiiksi. Nostelimme osat ulos odottamaan katolle nostoa. Jarin serkku emäntineen tuli lauantaiaamuna talkoisiin. Pojat alkoivat pystyttämään väliseinien runkoja ja me naiset kannoimme kipsilevyjä sisään. Riitti meillä hauskaa, kun totesimme, että reissuja tulee 50. Satulla oli vielä käsi kipeänä, joten kannoimme viisi levyä sisään ja pidimme tauon.Siinäpä meillä meni koko päivä. Pete tuli tutustumaan omaan työsarkaansa. Annoin miehelle Tyynen piirustukset ja näytin paikan, mihin uuni tulee. Mallailimme piipunpaikkaa ja sovimme työpalkoista. Pete toivotti työniloa ja intoa lähtiessään. Pojilla alkoi suuta kuivaa, eikä vissy auttanut, joten lähdin kaupasta hakemaan niille olutta. Kaupassa ollessani työmaalla oli käynyt sisareni miesystävänsä kanssa. Kova oli trafiikki työmaalla, koska seuraavaksi tuli Teemu ja Sinervön kauppa. Tai siis Sinervön kaupan auto. Toi Kahitiiliä märkätilojen seinien muurausta varten. Sitten mäkeen kiipesi Isä ja Erkki. He olivat vailla pakkasnestettä, kun eivät kuulemma juo olutta?? Päätimme päivän kun kaikki seinärungot olivat pystyssä ja levyt sisällä. Vielä oli pojilla tarmoa jäljellä, joten kantoivat lavallisen tiiliä sisään. Sitten syömään ja juomaan ja nukkumaan. Aamuseitsemältä kokkasin porukalle kunnon "hotelliaamiaisen". Söimme vatsamme killilleen ja lähdimme työhön. Pojat alkoivat lätkimään levyjä seinään ja me kannoimme Satun kanssa tiiliä sisään. Puolenpäivän aikaan oli levyt paikoillaan ja Turun vieraat lähtivät kohti kotia. Jari jatkoi puuhastelua ovenpäällisien kanssa ja minä aloin ruuvaamaan levyjä kunnolla kiinni. Meni siinä satoja ruuveja puun sisään. Vielä saimme vieraita kun veljeni avovaimoineen tuli käymään. Harri tutki uuden ruuvinvääntimeni ja totesi sen päteväksi välineeksi kipsiruuvien ruuvaamiseen. Sanoi, että olisi hänellä kotona hyvä meisseli, jos koneella ei kerkiä. He hee. Näinpä lähdimme hyvillä mielin pyhittämään lepopäivän iltaa saunomisen merkeissä.

2 kommenttia:

  1. Hei

    Voisitko katsoa, ettei Jarilla ole vasaraa lähimailla kun tulemme seuraavan kerran käymään?

    A

    VastaaPoista
  2. Moron,

    Jos olis joskus tarvetta ylimääräiselle käsiparille, niin ilmoittele siskos kautta. Mitään en osaa hyvin mutta kaikkea vähäsen :)

    Terveisin,

    "siskosi miesystävä"

    VastaaPoista