Tällä sivulla kerron, miten rakennusprojektimme etenee

Rakentaminen ei olekaan romanttista naulojen naputtelua. Tämä sivu olkoon minun keinoni päästellä ylimääräisiä paineita tekstin muodossa ulos. Tervetuloa raksalle!

sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Antura ja perustusmuuri

Perjantaiaamuna aamuhämärissä tulivat työmiehet tontille. Laser alkoi piipittää ja työn ääniä alkoi kuulua. Kävin puolenpäivän aikaan katsomassa, mitä siellä tehdään. Lammitassu -anturamuotti kierteli talonpohjalla ja nurkkapukeista meni lankoja ristiin rastiin. Jätin miehet puuhiinsa. Puoli kahden aikaan tuli betoniauto. Tontilta kuului hurinaa ja laserin piipitystä. Ei mennyt kauaa, kun betoniauto jo hävisi mutkan taakse. Miehetkin hävisivät pian betoniauton jälkeen. Menimme katsomaan. Muotissa oli sileä betonikakku kovettumassa.
Lauantaiaamuna miehet tulivat takaisin. Itse lähdin hirvimetsälle. Metsästyksen jälkeen menin jälleen katsastamaan työn edistymistä. Anturan päälle oli ilmestynyt kaksi kerrosta lecaharkkoja.
Sunnuntaiaamuna miehet palasivat jälleen. Lähdin itse hirvimetsälle, kuten edellisenäkin päivänä. Illalla kuuden jälkeen soi puhelin, vastaava mestari oli käynyt rakennuksella ja huomautettavaa oli hieman ollut. Pojat olivat luvanneet korjata huomautuksen kohteet. Jälleen soi puhelin. Miehet olivat lähdössä. Kävimme katsastamassa valmiiksi muuratun muurin. Kerroin terveiset vastaavalta. Pojat olivat korjanneet vastaavan mestarin osoittamat kohteet ja muuraus oli valmis. Niinpä perustukset jäivät kuivumaan, kun  hieman harmistuneena lähdimme tontilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti